sobota 2. júla 2022

Diana Dušeková, Áno, pán architekt! (pôvodná slovenská tvorba), vydavateľstvo Maxim, 2022


Pokračovanie sviežeho romantického príbehu z pera slovenskej autorky nás presúva v dejstve o pár rokov dopredu. Keďže po ukončení štúdia sa Zeusovmu kolegovi, Robovi, podarilo Miu prehovoriť, aby prijala jeho ponuku a pracovala v ich firme s vysvetlením, že Daniel po svojom odchode (a rozchode s ňou) už figuruje v ich ateliéri iba ako meno na papieri.

O to väčšie je jej prekvapenie, keď sa „boh bohov“ alias Zeus po troch rokoch objaví na prestížnom udeľovaní architektonických projektov na Slovensku. Ich stretnutie je nečakané a z Miinej strany vôbec nie vítané. Daniel celom nerozumie, prečo je jej hnev taký silný ...

Zmluvy nepustia a Mia musí zotrvať v Zeusovej firme proti svojej vôli, aby dokončila svoje záväzky a projekty.


Úvod sa znova, tak ako v prvej časti, niesol v ľahšej atmosfére a autorka v nej vykreslila najmä citové rozpoloženie postáv a s tým spojené ich konanie. Obaja k sebe ešte čosi cítia, ale ... prekážok je neúrekom.

A opäť, rovnako ako v predchádzajúcej časti, ľahko plynúca prvá polovica, orientovaná viac na ich vzťah-nevzťah, ma oslovila omnoho viac. Pôsobila reálnejšie. Potom sa znova rozbehol kolotoč drámy a akcie. Nemyslím si, že by to autorka napísala zle, to vôbec nie. Bolo to podané uveriteľne a v rámci slovenskej reality, no akosi sa mi to ku konci, tá smola, zloba, nenávisť a závisť už prejedla.

Sumár sumárom, aj tak by som toto dielko hodnotila ako vskutku vydarené. Nechýba mu v podstate žiadna kvalita dobrého romantického príbehu. Miestami by som možno čakala väčšiu hĺbku a menej pátosu, ale stále to bolo v množstve, ktoré sa dalo zniesť a vyslovene ma to nerušilo.

A totálne ma vzalo (v dobrom slova zmysle) jedno veľké klišé, neprezradím aké - dodalo to vzťahu medzi Zeusom a Miou takú novú rovinu a hoci ste sa s takýmto dejovým zvratom mohli stretnúť v mnohých romantických seriáloch a telenovelách, aj tak sa mi to tam páčilo aj, keď je to ozaj silné klišé. No ak to udrie na tú správnu strunu – vôbec to nevadí, práve naopak, príbehu to pridalo na dynamike, zaujímavosti a ukázalo iný pohľad „na vec“.

HODNOTENIE: 4 ⭐⭐⭐⭐ s ohľadom na žáner

Za poskytnutie recenzného výtlačku veľmi pekne ďakujem 
internetovému kníhkupectvu
Preškoly.sk

Aktuálne) PreSkoly zľavové kupóny | 15% | August 2020

Knižku si môžete zakúpiť TU.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon