streda 27. decembra 2017

Potom ťa zvediem (Then comes seduction), Mary Balogh, Slovenský spisovateľ, 2013, preklad: Tamara Chovanová



           Aj keď som v tomto žánri prečítala už pomerne veľa titulov, akosi som sa vždy (nie náročky) vyhla tým od Mary Baloghovej. Až doteraz. Titul Potom ťa zvediem je prvý román, ktorý som od tejto vo všeobecnosti veľmi obľúbenej autorky prečítala. Nesklamala. Celkom som pochopila čaro, aké dáva svojim príbehom. Jemne preniká do psychiky postáv, poodkrýva ich tajomstvá tak jednoducho a pritom skryto, že sa bez toho, aby sme si to uvedomili, do príbehu zamilujeme tak ako sa hlavné postavy zamilujú do seba.




        Jasper Finley je známy ako veľký zvodca žien a v podnapitom stave opäť raz uzavrie škandalóznu stávku, ktorú prehrá vďaka tomu, že sa v ňom po prvýkrát po mnohých rokoch ozve svedomie, 

 Stále tomu nemohol uveriť, že sa zastavil. Kríza svedomia bola preňho čosi úplne nové – a nemienil čosi také pestovať. Bolo by to nepohodlné a predstavovalo by to značné obmedzenie jeho slobody. (str. 43)

a odmietne zviesť krásnu no nevinnú a neskúsenú Katherine Huxtablovú, ktorá sa až príliš ľahko nechala voviesť do pasce jeho šarmu.


Stál tesne pri nej, nežne jej bozkával tvár, rukami jej zatiaľ vyhrnul šaty na stehná. Kolenom vnikol medzi jej stehná až ich rozkročila, a vtedy sa rukou dostal k jej najintímnejšiemu miestečku. (str. 32)

               Po rokoch sa však tento škandál prevalí, pretože v pánskom klube v knihe stávok je napísané, že sa mal Jasper pokúsiť zviesť túto dámu a o pár rokov neskôr ich čoraz častejšie vídať spolu na verejnosti. Z toho dôvodu, tlaku spoločnosti a zachovanie dobrej povesti Huxtablovcov požiada Jasper Katherine o ruku. Manželia sa pokúšajú nájsť si k sebe cestu a napokon zisťujú, že dokážu byť spolu šťastní ....

Cítil sa doma mimoriadne dobre.
S Katherine.
Napriek tomu, čo povedal v galérií o priateľstve, mal zvláštny pocit, že by sa jej v spoločnosti mohol cítiť príjemne. (str. 205)

HODNOTENIE: 5/5 s ohľadom na žáner 


Za poskytnutie recenzného výtlačku by som chcela poďakovať internetovému kníhkupectvu PreŠkoly.sk
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmbfKWJ8rfKvJfmOiO7rfwR4XoosWEJIV_xw0AFpOuJ8UsXNz5DPUBXUQE3IB312-Ixk-iuryVfjmMrmczRDoCqgrIKgQ-3KxYO6VgVRwe9CRCCLmANiMVcVUjoYb8nkfGH7wEqSBiCXyS/s1600/logo0000.png 

Knihu si môžete objednať TU.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon