piatok 15. decembra 2017

Vesmír vám kryje chrbát (The Universe Has Your Back), Gabrielle Bernsteinová, Motýľ, 2017, preklad: Zuzana Angelovičová

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt gabrielle bernstein vesmír vám kryje chrbát
LEKCIA VESMÍRU: ŠŤASTIE, ÚSPECH  A BEZPEČIE SA DAJÚ MERAŤ ÚPRIMNOU SCHOPNOSŤOU NAPOJIŤ SA NA MILUJÚCE VIBRÁCIE VESMÍRU.  (str- 22)

                Každý z nás dennodenne bojujeme so stresom v práci, s nedorozumeniami vo  vzťahoch a komplexmi vo vnímaní samých seba. Aj autorka tejto útlej, no na myšlienky veľmi obsažnej knihy, to veľmi dobre pozná.  Neprezentuje život ako prechádzku ružovou záhradou, ale ani ako ustavičné utrpenie a trest. Poukazuje na to, že máme na výber. Nehovorí len tak do vetra, ale svoje tvrdenia potvrdzuje vlastnými životnými skúsenosťami – zlyhaniami i úspechmi.
Posun vo vnímaní nám umožní pochopiť, že vonkajší svet je len to, ako si ho premietame v mysli, a že problém nie je vonku, ale v nás. Pripomenie nám, že existuje milujúca duchovná energia, ktorá nám vráti pokoj. Toto je posvätný okamih. Keď  takýto okamih vnímame, zažijeme zázrak. (str. 42)

Prečítala som už naozaj veľa motivačných kníh o pozitívnom myslení, ezoterických či inak duchovne orientovaných publikácií, ale táto od Gabrielle Bernsteineovej je naozaj iná v tom, že je prakticky koncipovaná a snaží sa poukázať na život z oboch uhlov pohľadu – negatívneho i pozitívneho.

Učíme sa, že nič dobré sa nestane bez trápenia, potu a sĺz. Vyzývam vás, aby ste prešli za tieto obmedzujúce presvedčenia plné trápenia. Vyzývam vás, aby ste akceptovali, že vašou úlohou je zabávať  sa. (str. 96)

Výsledok vyhľadávania obrázkov
Gabrielle Bernsteinová
 To, o čom nás autorka presviedča, nie je nič nové, avšak robí to veľmi dobre, podľa mňa našla tú správnu cestu ako nás naučiť, že život je súborom lekcií a je len na nás, ktorou cestou sa ho rozhodneme zvládnuť – či cestou lásky, alebo strachu.

CHCETE SA UČIT PROSTREDNÍCTVOM LÁSKY ALEBO STRACHU? (str. 46)

Súčasťou knihy sú i praktické joginské mantry či cvičenia a modlitby.

Majster jogy Bhajan, ktorý do západného sveta priniesol povedomie o Kundalini energii, učí: „Ak vaša prítomnosť nefunguje, nebude fungovať ani váš svet.“ Stav súladu so svojou prítomnosťou znamená, že dovolíte energii Vesmíru prirodzene cez vás prechádzať. Znamená, že ste odložili všetky obmedzujúce presvedčenia a malosť a zosúladili sa s myšlienkami, slovami a pocitmi lásky. Jednoduché povedané – vaša energia je voľne plynúcim vyjadrením lásky. (str. 63)

Súvisiaci obrázok
Ak sa zamyslíme nad vlastnými zážitkami, pochopíme, že Vesmír nám naozaj kryje chrbát tým najúžasnejším spôsobom. Gabrielline slová a úžasne silné myšlienky na mňa veľmi zapôsobili a prinútili ma uvažovať a zamýšľať sa nad fungovaním tejto pozitívnej sily, ktorú môžeme nazvať Vesmírom, Bohom alebo Láskou. Autorka neškatuľkuje túto pozitívnu energiu ako Boha, ani nevylučuje jeho existenciu. Preto ma každý čitateľ možnosť  rozhodnúť sa, ako  ju chce vnímať. Je to určite plusom, pretože na niekoho môže oslovenie Boh vplývať príliš dogmaticky a odradiť ho od tohto typu literatúry.

Myslím si, že neexistuje človek, ktorému by táto kniha neprospela. Najlepšie by bolo čítať ju stále dookola, aby sme nevyšli z cviku. Myslím, že ten pokus stojí za to.

Vo chvíli, keď prijmete svoj vnútorný mier a výsledok odovzdáte, začne skutočná práca Vesmíru. Najlepšie príklady sa často týkajú žien, ktoré sa snažia počať. (str. 94)

HODNOTENIE: 5/5 s ohľadom na žáner

Ak vás kniha oslovila, môžete si ju zakúpiť TU


ZA RECENZNÝ VÝTLAČOK ĎAKUJEM KNÍHKUPECTVU 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt panta rhei


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon