utorok 31. októbra 2017

Budeš ma milovať (Make Me Love You), Johanna Lindseyová, IKAR, 2017, preklad: Zuzana Therová

Moja obľúbená Johanna Lindseyová ma ani tento krát nesklamala. Práve naopak. Prekvapila  ma v tom zmysle, že po toľkých napísaných románoch, má ešte stále toľko nápadov, ktoré dokáže aj veľmi kvalitne podať.  Ako je z anotácie jasné, syn grófa z Tamdonu Róbert Whithworth a lord Dominik Wolfe si idú po krku. V podstate po krku ide hlavne Dominik Róbertovi, ktorý zneuctil jeho sestru a ona preto spáchala samovraždu. Princ regent si chce naplniť pokladnicu, a pretože verí, že sa tí dvaja nepomeria, prikáže Whithworthovi staršiemu, aby uzavreli mier s rodinou Wolfovcov a spečatili ho sobášom Dominika Wolfa a Róbertovej sestry Brooke, tí, ktorí neuposlúchnu, prídu o majetok v prospech princovej pokladnice.


Brooke,
ktorá sa cíti v rodine nechcená a nemilovaná túto možnosť celkom uvíta a spolu so svojou pestúnkou, ktorá sa stala neskôr jej komornou, odchádza na panstvo Wolfovcov, ktoré je opradené tajomstvami  súvisiacimi s vlkmi. Dominik sa samozrejme ženiť nechce, ale zároveň nemôže princovi odporovať, inak by prišiel o majetok

Krásna Brooke a nemenej očarujúci Dominik rozohrajú hru kto z koho.  Napriek tomu, že sa Brooke nedostalo od rodičov a brata veľa lásky, je vďaka svojej pestúnke-komornej  dobrým človek so srdcom na správnom mieste. Ako každý túži po láske a o tú Dominikovu sa rozhodne bojovať, aby sa nemusela vrátiť ku svojej krkavčej rodine.
Ozvláštnením je i Gabriel, Dominikov priateľ z detstva, ktorý uňho pracuje takpovediac ako „dievča pre všetko“ a rád si nedáva servítku pred ústa, hlavne, keď má príležitosť doberať si svojho kamaráta.

Ako to už v správnych romantických románoch býva, iskrenie medzi hlavnými postavami je elektrizujúce a nedá sa prehliadnuť, no oveľa krajšie je to, ako sa pomaličky zbližujú ľudsky a vzniká medzi nimi skutočná láska. 
Brooke pomôže Dominikovi vyliečiť poranenú nohu, ktorú ma na svedomí jej brat a ten postupne zisťuje, že jeho nevesta je nielen krásna, ale aj múdra a láskavá...


  
Osviežujúce na tomto románe – v porovnaní s inými v tomto žánri – je určite aj to, že väčšinu času strávime na Dominikovom panstve. Brooke a Dominik sa teda zbližujú mimo plesových sál a spoločenských salónov.

To je majstrovstvo Johanny Lindseyovej – všetky svoje príbehy dokáže podať s takým čarom a originalitou so skutočnou nepresladenou romantikou a erotikou, ktorej nie je ani málo ani príliš. Záver bol prekvapujúci a samozrejme, nepochybujte o tom, že Brooke skrotí svojho vlka a ten ju bude milovať...

HODNOTENIE: 5/5 s ohľadom na žáner

Román si môžete zakúpiť TU.

 
ZA POSKYTNUTIE RECENZNÉHO VÝTLAČKU ĎAKUJEM
INTERNETOVÉMU KNÍHKUPECTVU BUX.SK


0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon