nedeľa 8. októbra 2017

37 sekúnd (37 seconds), Stephanie Arnoldová, Sari Padorrová, Tatran, 2016, preklad: Mária Kočanová

V knihe 37 sekúnd nejde o vymyslený príbeh, ale o svedectvo ženy, ktorá počas tehotenstva získala neochvejný pocit, že počas pôrodu zomrie. Neboli to len obavy spôsobené tehotenskými hormónmi, ale reálna predtucha, ktorá sa v deň pôrodu, krátko potom, čo porodila, stala realitou. Ak by druhorodička Stephanie dopredu vehementne neupozorňovala lekárov a špecialistov na túto možnosť, dnes by už nebola medzi živými.

Prežila len vďaka tomu, že si svoju „nočnú moru“, s ktorou bojovala každú minútu svojho tehotenstva, nenechala pre seba. Mala šťastie aj na ľudí, ktorí jej uverili  a pomohli jej uskutočniť  krízový plán B, ak by naozaj potrebovala darovať krv - 0 Rh negatív, bolo v daný deň v krvnej banke vďaka jej úsiliu dostatok. Špeciálne prístroje i lekári boli na túto možnosť našťastie pripravení.  


Autorka nám farbisto líči všetko, čo prechádzalo naplneniu jej predtúch i traumu, ktorá jej „náhla smrť“ spôsobila, kým sa z nej fyzicky i psychicky spamätala.  Stephanie náhle po pôrode prekonala embóliu plodovou vodou EPV – je to veľmi zákerne a nečakané ochorenie a väčšinou sa končí smrťou. Aj preto sa Stephanie Arnoldová rozhodla napísať svoj príbeh, aby  ženy dávali na svoju ženskú intuíciu zachránili si svoj vlastný život. Odvtedy sa venuje rodinám, je v správnej rade Nadácie EPV, ktorá pomáha rodinám, ktoré prišli o matky kvôli EPV a zároveň sa snažia predchádzať  tragédiám pri pôrodoch.
Stephanie Arnoldová pred  (s manželom) a po (so synom) "osudnom" pôrode.


Jednoznačne odporúčam prečítať si tento príbeh každému, koho zaujímajú životné príbehy reálnych ľudí či medicínske „zázraky“. Kniha sa číta veľmi dobre, dej je dynamický a nie je len opisom faktov ale oveľa viac - Stephanie pochopila, že všetko je  medzi nebom a zemou. Záver je prekvapivý a dozviete sa, kto stál za tým, že Stephanie dostala varovanie v podobe snov...


HODNOTENIE: 5/5 s ohľadom na žáner

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu 

Titul si môžete zakúpiť TU

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon