štvrtok 15. marca 2018

Dobrodružstvá ducha Fridolína – Beatrica Čulmanová, Taktik, 2017




                Ďalšou detskou knižkou z dielne vydavateľstva Taktik, ktorá sa mi dostala do rúk je knižka o duchoch, presnejšie sú to krátke príhody malého ducha Fridolína, ktorý žije so svojimi rodičmi na starom majestátnom hrade spolu s ľuďmi – kastelánkou a kastelánom. 

                 Autorka jednoducho aplikovala na týchto duchov ľudské vlastnosti, podčiarkla ich „duchovnou nadprirodzenosťou“. Vďaka tomu, že jednotlivé kapitolky sú krátke a nesú názov daného dobrodružstva je to veľmi príjemné a dynamické  bez zdĺhavých opisov, takže je to veľmi vďačné čítanie pre menšie deti, ktoré potrebujú, aby sa v príbehu stále niečo dialo, ale zároveň toho nebolo naraz príliš veľa. Navyše, nechýbajú ani pekné ilustrácie, ktoré čítanie vašim deťom krásne oživí.

               


 Duch Fridolín rieši podobné problémy ako jeho ľudskí rovesníci. Napríklad rád sa „prejedáva“ vône kastelánkiných koláčov a potom nevie prejsť cez kľúčovú dierku alebo mu chýba kamarát či kamarátka, ktorú nájde na návšteve v susednom hrade. Knižka pobavila aj mňa a teším sa na to, keď pred spaním budem tieto všakovaké príhody čítať svojmu päťročnému synčekovi.

ZA POSKYTNUTIE RECENZNÉHO VÝTLAČKU ĎAKUJEM VYDAVATEĽSTVU 
TAKTIK

Knihu si môžete zakúpiť na stránke vydavateľstva Taktik.



0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon