utorok 16. decembra 2014

Rebríček mojich najobľúbenejších kníh vôbec!




 1) PÝCHA A PREDSUDOK 
 (Jane Austenová) 

Knižku si môžete zakúpiť TU

Je to vraj najkrajší príbeh lásky v literatúre, príbeh je síce jednoduchý, ale majstrovsky napísaný. Väčšinou nad ním vzdychajú len ženy, ale aj muži  (tí, ktorí študujú literatúru, najmä Briti a Američania) oceňujú Austenovú. Narážky na ňu a jej diela nájdete v nespočetnom množstve románov - spomeniem aspoň niektoré: David Lodge - Changing Places (v českom preklade Hosťujíci profesoři), Stephenie Meyerová - Súmrak, Julia Quinnová - Tajné denníky slečny Mirandy Cheeverovej ... atď. 

2) EMMA
(Jane Austenová)


Knižku si môžete zakúpiť TU


Rozmaznaná, svojská no s dobrým srdcom - Emma, román plný humoru, ponaučenia a myšlienok, ktoré stoja za to a navyše - PÁN KNIGHTLEY!!!

3) LÁSKA SLEČNY ELIOTOVEJ
 (Jane Austenová) 

Knižku si môžete kúpiť TU

 Druhé šance, veľká láska, zlomené srdcia a ... austenovský happyend!

4) HARRY POTTER (SÁGA)  (J. K. Rowlingová) 
Kompletná séria vypredaná, skúste na bazároch! :)

 Zbožňujem ten svet plný mágie, kúziel, mandragor, vrieskajúcich kníh, sladkostí s príchuťou ušného mazu ... Rokfortu alias Hogwartsu. V popredí je boj dobra a zla - začalo to ako rozprávočka pre deti a skončilo ako plnokrvný horor s happyendom - je to príbeh jednej generácie! WOW!

5) HRY O ŽIVOT (Suzanne Collinsová) 

Knižku si môžete zakúpiť TU
 
POZOR! 17. 12. 2014 vychádza v brožovanej väzbe kompletná trilógia s obalom Drozdajky, v pevnej väzbe sa vypredala za necelý mesiac!!!  Preto neváhajte a KÚPTE SI JU!


Originálne podaný dystopický príbeh so skvelou hlavnou hrdinkou a dobre prepracovanými charaktermi ostatných protagonistov, úžasné myšlienky, skvelé zvraty, akcia a napätie!!! Podrobnejšiu recenziu nájdete TU

 6) TWILIGHT SÁGA (Stephenie Meyerová)

Kompletnú ságu si môžete kúpiť TU

 Každý by potreboval toho "svojho" Edwarda - osobu, ktorá vás miluje viac ako vlastné šťastie a život - myšlienka tejto ságy, že láska je bezpodmienečná, nesmrteľná a večná ma dostala! Stephenie Meyerová vytvorila úžasný svet, kde láska upíra a človeka prekoná všetky prekážky, pretože čo iné ak nie láska, by také niečo dokázala?! :)

7) GUERNSEYSKÁ LITERÁRNA  A KOLÁČOVÁ SPOLOČNOSŤ (Mary Ann Shafferová, Annie Barrowsová) 
Knižku si v skvelej cene môžete zakúpiť TU
 
Najkrajšia kniha súvisiaca s druhou svetovou vojnou, akú som kedy čítala. Rozplače, rozosmeje, dojme a zohreje pri srdiečku. Písaná vo forme listov a istým spôsobom pripomína austenovský štýl.


8) ZVIERACIA FARMA (George Orwell)
                                                                  
Knižku si môžete zakúpiť TU

 Nadčasový príbeh. Prostredníctvom správania zvierat, ktorým autor pripisuje typické ľudské vlastnosti, kritizuje ľudský úpadok morálky a etiky. Vhodné prirovnanie k politickému životu asi v každej dobe. Stále aktuálne a až "hrôzostrašne" presné!!!

  9) 1984  (George Orwell) 

                                                                

Knižku si môžete zakúpiť TU


Nie je to kniha, ktorú budete čítať dookola, prečítate ju a ste ohromení, paralizovaní, pretože veľa z toho, čo robí Veľký brat, sa deje, nie takým drsným spôsobom, ale DEJE SA TO! Veľa situácií sa dá prirovnať ku skutočnosti a nielen ku KOMUNIZMU!

10) SOFIIN SVET (Jostein Gaarder)
                                                                 

Knižku v českom jazyku (v slovenčine vypredané) si môžete zakúpiť TU


 Román o dejinách filozofie. Dozviete sa veľa o Sokratovi a histórii myslenia, navyše toto netradičné "vyučovanie" je prepletené nevšedným príbehom jedného dievčaťa. Záver vás ohromí!

3 komentárov:

kk povedal(a)...

Z týchto som čítala len HG a HP, ale v najbližšej dobe by som si chcela kúpiť Emmu :).

Mirka Molnárová Novysedláková povedal(a)...

Určite odporúčam všetko od Austenovej, aj Twilight sága by sa Ti mohla páčiť! :)

Anet povedal(a)...

Harry Potter je jednoducho najlepšia séria na svete! A Hry o život zase trilógia :)

www.readingbookswithlove467.blogspot.sk

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon