pondelok 1. apríla 2019

Fantatsické zvery: Grindewaldové zločiny – pôvodný scenár, Fantastic Beats: The Crimes of Grindewald, J.K. Rowling, IKAR, 2019, preklad Oľga Kraľovičová


    Pokračovanie Fantastických zvierat od fenomenálnej J.K. Rowlingovej nás opäť zavedie do čarodejníckeho sveta Harry Pottera, ale bez Harryho. 

Dej sa odohráva ešte pred jeho narodením. O Voldemortovi sa vtedy ešte ani nechyrovalo, ale zlo, tak ako v muklovskom svete, i v tom čarodejníckom vždy existovalo. V tomto období bol obávaným čiernym mágom Grindewaldom, s ktorým sme sa stretli už v predchádzajúcej časti, kde sme sa zoznámili s Mlokom, veľkým nadšencom všetkých zveroch so svojským vystupovaním. 

Opäť sa tu rozohrá boj dobra a zla, svetla a tmy, stúpencov čistej krvi a milovníkov muklov. V tomto príbehu sa objavuje i Dumbledore a krôčik po krôčiku odhaľujeme jeho minulosť, ktorú Rowlingová iba veľmi jemne naznačila už v knihách o Harrym.

               Keďže ide o pôvodný scenár, čitateľ vhupne do deja dosť dynamicky, rýchlo a bez akýchkoľvek vnútorných obrazcov v mysliach postáv. Je to miestami trošku na pozornosť náročnejšie čítanie a niekedy možno budete chvíľu tápať, čo, kto , prečo , načo, kedy ... , ale naopak plusom scenára je určite dynamickosť a rýchlosť s akou prefrčíte celým príbehom

           
        Koniec je otvorený a naznačuje ďalšie pokračovania. Celkovo by z tejto série by malo byť päť kníh – resp. scenárov. Už sa na ne neskutočne teším.

         Tento spletitý čarodejnícky svet je naozaj úžasným spôsobom relaxu a zábavy. Fanúšikova Harryho Pottera by bezpodmienečne po všetkých scenároch, ktoré Rowlingová napíše mali siahnuť i tí, ktorým vyhovuje rýchle čítanie bez opisov a hĺbania s veľkou dávkou napätia.


MOJE HODNOTENIE: 5/5 s ohľadom na žáner

 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem internetovému kníhkupectvu 

Ak vás recenzia na pôvodný scenár (k filmu) FANTASTICKÉ ZVERY: GRINDEWALDOVE ZLOČINY zaujal a chceli by ste si ho prečítať, kúpiť si ho môžete TU



               

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon