streda 28. marca 2018

Najkrajšie pokušenie (Beautiful Tempest), Johanna Lindsey, Ikar, 2018, preklad: Miriam Ghaniová


    Ak ste od Johanny Lindseyovej čítali Nežného darebáka a ostatné zo ságy o Maloryovcov, určite si nenechajte ujsť ani túto časť, kde opäť zablúdime na šíry oceán a stretneme sa so starými známymi hrdinami ako je James Malory alias pirát Hawke, jeho brat Anthony a manželka Georgina. 
     Ústrednou postavou však v tomto príbehu je krásna a odvážna dcéra kapitána Hawka – Jacqueline, ktorú všetci familiárne volajú Jack. Hneď v úvode sa dozvedáme, že Jack uniesol nejaký zloduch prezývaný Bastard, no my sa dostávame do deja až po Jackinom úspešnom úteku domov. Stále naňho spomína a chce sa mu pomstiť rovnako ako jej otec James Malory,ktorý kvôli tomu vypláva na more, aby pomstil dcéru. Nechce ju však vziať so sebou a to je samozrejme kameň úrazu.



      Jack sa nechá zlákať tým, že Bastarda sama zajme, chce mu nastaviť pascu, neočakáva, že sama spadne do tej jeho – ešte väčšej pasce. Tak sa opäť stane obeťou únosu. Čoskoro si však Jack uvedomí, že jej únosca ju neuveriteľne priťahuje ... a funguje to aj naopak.

Johanna Lindsey

   Johanna Lindseyová je jednou z najlepších autoriek dobrodružnej historickej romance. Od Lisy Kleypas sa líši vyššou dávkou akcie a dobrodružstva. V tomto románe nie je ani veľa erotických scén, ak to porovnám s Kleypasovou. Hrdinovia sa dlho prekárajú kým sa „naozaj“ zblížia. Príbeh je dynamický, nekomplikovaný a pritom pútavý. Ak to však porovnám s príbehom Jackiných rodičov v románe „Nežný darebák“ je to trošku slabší odvar. No môže to byť aj môj subjektívny pocit, keďže tento román o Jamesovi a Georgie som čítala ešte ako pubertiačka a bola to jedna z prvých historických romancí, ktoré som čítala. :) <3

V každom prípade, odporúčam všetkým, ktorí majú radi túto spisovateľku. Určite nesklame! :)

HODNOTENIE: 4/5 


ZA POSKYTNUTIE RECENZNÉHO VÝTLAČKU VEĽMI PEKNE ĎAKUJEM

INTERNETOVÉMU KNÍHKUPECTVU
 Ak vás zaujal tento titul, môžete si ho zakúpiť TU.



               

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

 

Wonders of books Published @ 2014 by Ipietoon